Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI 3majbiust

W ramach niniejszej polityki prywatności przedstawiamy najważniejsze informacje dotyczące przetwarzania przez nas danych osobowych na gruncie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, dalej: „RODO”). Firma przetwarza dane osobowe w różnych celach, zaś szczegółowe informacje na ten temat znajdą Państwo poniżej.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o celach i sposobach przetwarzania danych osobowych jest Nasza firma. W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących Państwa danych mogą się Państwo kontaktować pod office@3majbiust.pl.

JAKIE DANE SĄ GROMADZONE?

Dane zbierane automatycznie. Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami:

  • Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email, formularza kontaktowego itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp.
  • Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. w celu kontaktu handlowego.

SPOSÓB WYKORZYSTANIA DANYCH

Cookies. Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, gromadzenia danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane o każdym użytkowniku są zbierane automatycznie.

Kontakty ze stroną internetową. Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy użytkownikiem a naszą stroną internetową będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na zapytanie.

GIODO. W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych dane użytkownika mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z Ustawą o Ochronie Danych Osobowych.

Wymogi prawne. W przypadku naruszenia Regulaminu naszej strony internetowej, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

ZMIANY NASZEJ POLITYKI PRYWATNOŚCI

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

DOBROWOLNOŚĆ PODANIA DANYCH

Podanie danych jest niezbędne do zawarcia umów i rozliczenia prowadzonej działalności oraz wywiązania się przez Administratora z wymogów prawa. W pozostałym zakresie (w szczególności w celu przetwarzania przez Administratora danych w celach marketingowych) podanie danych jest dobrowolne.

PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH W SPOSÓB ZAUTOMATYZOWANY

Państwa dane nie będą przedmiotem zautomatyzowanego podejmowania decyzji powodującej skutki prawne lub podobnie istotny wpływ.

PRAWA OSÓB, KTÓRYCH DANE DOTYCZĄ

Każdej osobie, której dane są przetwarzane przez Administratora, przysługuje prawo do:
dostępu do swoich danych osobowych,
sprostowania swoich danych osobowych,
usunięcia swoich danych osobowych,
ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych,
wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych (zgodnie z art. 21 ust. 1 RODO, składając sprzeciw, należy wskazać jego przyczyny związane z Państwa szczególną sytuacją), przenoszenia swoich danych osobowych.
Więcej informacji o prawach osób, których dane dotyczą, dostępnych jest w treści art. 12-23 RODO, którego tekst można znaleźć pod adresem: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/?uri=CELEX%3A32016R0679

Nadto przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, więcej informacji pod adresem: https://uodo.gov.pl/pl/p/skargi.

Zebranych danych nie przekazujemy podmiotom trzecim.